Напишіть нам

Всі теми

16 Квітня 2018

Мінрегіон хоче зобов’язати облаштовувати інклюзивний простір у школах та садках

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ планує змінити державні будівельні норми, щоб зобов’язати облаштовувати інклюзивний простір у школах та садках.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе у своєму FB.

Однією з найважливіших змін при оновленні цих норм стало обов’язкове облаштування безбар’єрного простору і створення всіх необхідних комфортних умов для інклюзивного навчання та розвитку дітей у звичайних навчальних закладах“, – зазначив Парцхаладзе.

Оновлені ДБН щодо загальноосвітніх шкіл та дитячих садків передбачають:

  • створення комфортних умов для навчання дітей з особливими освітніми потребами – проектування класів, навчальних кабінетів, ігрових кімнат, актових та спортивних залів та інших приміщень з урахуванням інклюзивності;
  • створення умов для розвитку – проектування додаткових приміщень для медобслуговування та корекційно-розвиткових занять;
  • забезпечення безперешкодного доступу до будинків, приміщень та земельних ділянок – проектування елементів доступності (пандусів, ліфтів, підйомників, спеціальних сходів).

Ці зміни передбачені у проектах ДБН В.2.2-3:201Х “Будинки і споруди. Заклади освіти” та ДБН В.2.2-4-201Х “Будинки і споруди. Заклади дошкільної освіти”. Зміни також передбачають реконструкцію будівель навчальних закладів.

Фото: автор  maria-anne, Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.