Напишіть нам

Всі теми

9 Жовтня 2017

Міносвіти домовилось зустрітись з польською національною меншиною щодо мовної статті закону “Про освіту”

У Львові орієнтовно 26 жовтня має відбутися круглий стіл за участі представників польської меншини в Україні, посольства Польщі та Міносвіти України щодо імплементації мовної статті закону “Про освіту”.

Про це домовились міністерка освіти Лілія Гриневич та надзвичайний і повноважний посол Польщі в Україні Ян Пєкло, передає прес-служба МОН.

“Ми пропонуємо організувати круглий стіл за участі представників польської меншини в Україні, представників посольства та МОН. Гадаю, це буде корисно для того, щоб усі отримали відповіді на свої запитання та проговорили приблизний план дій”, – зазначила Гриневич.

Посол Польщі підтримав таку пропозицію.

“Дуже вдячний вам за цю пропозицію. Думаю, було б добре зорганізувати такий захід. Це буде приклад того, що між нами є та продовжується співпраця, що ми спільно вирішуємо проблеми на користь для кожної сторони”, – сказав Пєкло.

Міносвіти домовилось зустрітись з польською нацменшиною щодо мовної статті закону Про оcвіту

Як зазначає прес-служба, зустріч має відбутись орієнтовно 26 жовтня у Львові.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України спрямувало закон “Про освіту” на експертизу до Венеціанської комісії.

5 вересня Верховна Рада ухвалила новий закон “Про освіту”. За таке рішення проголосували 255 депутатів.

Стаття 7 нового закону “Про освіту” закріплює українську мову (державну мову) як основну мову навчання та дозволяє представникам національних меншин навчатися своєю мовою поряд з державною в початковій школі, що реалізується через окремі класи чи групи. Також представникам національних меншин гарантується право вивчення рідної мови в школах чи культурних товариствах.

Повний текст Статті 7 можна прочитати тут.

Фото: автор – Nik MacMillan, Unsplash


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення