Напишіть нам

Всі теми

14 Червня 2020

Мінфін та МОН готують порядок повернення коштів за пробне ЗНО (ОНОВЛЕНО)

Міністр фінансів Сергій Марченко розповів УП, що учасникам повернуть гроші за пробне ЗНО.

“У зв’язку зі зміною форми проходження пробного ЗНО президент дав доручення провести онлайн-тестування безкоштовно. Загалом на проходження пробного ЗНО зареєструвалися понад 362 тисячі учасників. Сплачені кошти за його проходження у розмірі майже 53 мільйони гривень будуть компенсовані у повному обсязі, – зазначив міністр.

ОНОВЛЕННЯ. Згодом Міністерство освіти і науки повідомило, що готує спільно з Мінфіном порядок повернення грошей за пробне ЗНО. Вартість пробних тестувань коливалась в залежності від регіону від 138 до 150 гривень.

“Детальна інформація щодо повернення коштів учасникам пробного ЗНО буде розміщена на сайтах МОН та Українського центру оцінювання якості освіти після офіційного погодження”, – зазначили у МОН.

За яким саме механізмом повертатимуть сплачені за пробне тестування гроші, Марченко пообіцяв додатково поінформувати 15 червня.

Раніше Український центр оцінювання якості освіти (установа, яка займається організацією і проведенням ЗНО) повідомив на запит Освіта.ua, що не зможе повернути гроші за пробне ЗНО, оскільки вони були витрачені на підготовку тестових завдань, друк тестових зошитів та організацію проведення тестування. Втім, у центрі обіцяють, що учасники отримають паперові тестові зошити та матимуть змогу пройти пробне ЗНО онлайн.

“Наразі тестові зошити учасників перебувають у пунктах проведення пробного ЗНО і кожен зареєстрований учасник тестування зможе отримати власний тестовий зошит за окремою процедурою, про яку буде повідомлено додатково, – зазначили в центрі.

В УЦОЯО пояснили, що 15 червня о 11:00 учасники пробного ЗНО можуть зайти на свою інформаційну сторінку і завантажити тестовий зошит з української мови та літератури, а також бланк відповідей до зошита, виконати завдання тесту та до 19 червня унести свої відповіді до сервісу визначення результатів, а згодом отримати свій результат за тестування.

Так само учасники отримають доступ до пробного тестування з іншого обраного предмету 17 червня о 11:00.

Онлайн-сервіс визначення результатів пробного ЗНО буде працювати з 11:00 17 червня до 18:00 19 червня.

Окрім того, експерти центру детально розберуть кожне завдання чотирьох найпопулярніших предметів, нададуть розгорнуті пояснення на всі запитання тестів з української мови і літератури, історії України, математики та англійської мови та порадять, як успішно скласти ЗНО у 2020 році.

Нагадаємо, 12 червня уряд скасував пробне ЗНО-2020. В Українському центрі оцінювання якості освіти дізнались про таке рішення із соцмереж.

Пробне ЗНО цього року мало відбутися 15-17 червня.

Також освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив про можливе скасування зовнішнього оцінювання.

Згодом головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що можливість проведення цьогорічної основної сесії ЗНО в заплановані терміни буде оцінена 20-22 червня.

Фото: автор – shotsstudio, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення