Напишіть нам

Всі теми

19 Липня 2019

Менше половини психологів ІРЦ склали іспит з використання методик діагностування

Цього року 869 психологів інклюзивно-ресурсних центрів пройшли навчання з використання методик діагностування дітей з ООП, успішно склали іспит – лише 48%.

Про це повідомила міністерка освіти і науки Лілія Гриневич, пише прес-служба МОН.

Це був дуже суворий іспит, і його склали тільки 48% […] І ми тепер матимемо для них повторний іспит. Це свідчить про те, що ми підходимо до застосування цих методик і до роботи з дітьми з особливими освітніми потребами дуже серйозно, тому що важливо, щоб фахівці з ними працювали правильно. Від цього залежить успіх навчання цієї дитини”, – зазначила Гриневич.

У міністерстві планують, що 181 психолог пройде додаткове навчання, щоб повторно скласти іспит. Без успішного складання іспиту вони не мають права користуватись методиками.

Читайте також наші матеріали “Що треба знати про нові методики для ІРЦ – пояснює тренерка” та “Як оцінюватимуть особливі освітні потреби дітей в ІРЦ”.

Фото: прес-служба МОН

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.