Напишіть нам

Всі теми

14 Листопада 2017

Майже 300 учнів отримали президентські стипендії

270 переможців Всеукраїнських олімпіад та конкурсу Малої академії наук будуть отримувати по 2600 гривень на місяць президентської стипендії.

Про це повідомила прес-служба МОН.

Серед переможців – Анастасія Лівочка зі Львова. Раніше дівчина працювала над винаходами для АТО, а цього року отримала нагороди за екологічну розробку – прилад для пральних машин, який допомагає захистити довкілля від шкоди мильних засобів.

Яна Жабура з Києва – переможниця конкурсу МАН та призерка Конкурсу молодих вчених Європейського Союзу, який відбувся цьогоріч у Таллінні. Вона отримала відзнаку за розробку багатофункціонального робота, який вміє переміщати предмети за певною траєкторією та обертати інструмент навколо трьох осей.

Микола Веремчук з Чернівців отримав спеціальний приз на конкурсі в Таллінні. Його винахід дозволяє визначити густину повітря за фотографії, що спростить роботу вченим.

Майже 300 учнів отримали президентські стипендії

Також серед винаходів стипендіатів – “розумний будинок”, апарат для покращення венозного кровообігу з допомогою струму, удосконалені сонячні концентратори і теплові акумулятори, інноваційний спосіб переробки шин та багато іншого.

Стипендія Президента України – це визнання вашого таланту, працьовитості та потенціалу. Тепер найголовніше – не зупинятися на досягнутому та розвиватися далі. Нікому і ніколи не достатньо лише таланту, за справжніми звершеннями завжди стоїть кропітка праця та цілеспрямованість“, – звернулась до переможців міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Зазначається, що розмір стипендії збільшився з 1243 до 2600 гривень на місяць.

Переможці будуть отримувати гроші безпосередньо на свій банківський рахунок. З 2006 до 2017 року лауреатами стипендії президента стали 3240 школярів.

Учасниками Всеукраїнських учнівських олімпіад щорічно є близько 3 мільйонів учнів, з яких понад 2 тисячі змагаються у фіналі.

У Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт, де учні представляють та публічно захищають наукові роботи за 63-ма науковими напрямами, беруть участь близько 100 тисяч старшокласників-членів Малої академії наук.

Фото: прес-служба МОН


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення