Напишіть нам

Всі теми

8 Липня 2019

Лілія Гриневич: з часом ІМЗО передасть функції Інституту розвитку освіти

У Міністерстві освіти і науки повідомили про те, що реорганізують Інститут модернізації змісту освіти. Натомість, створять Інститут розвитку освіти. 

Про це заявила міністерка освіти і науки Лілія Гриневич під час П’ятої національної (не)конференції для шкільних педагогів EdCamp Ukraine 2019 у Харкові.

“Кожному міністерству потрібна впроваджувальна агенція, тому що ми напряму не займаємося тендерами. Так-от, впроваджувальною агенцією у нас є Інститут модернізації змісту освіти. Але в силу трудового законодавства ми не можемо легко змінити кадровий склад ІМЗО. Тому ми вирішили реорганізувати цю інституцію”, пояснила Лілія Гриневич.

За словами міністерки, проект про створення Інституту розвитку освіти вже у Кабінеті Міністрів. До інституції МОН зможе за конкурсом набирати людей і поступово передавати їм функції ІМЗО. 

Також міністерка анонсувала зміни у відборі підручників:

“Нині в межах фінсько-українського проекту ми залучили експертів, які відбирали підручники. Разом ми розробили критерії, які допомагають їх відбирати”.

До того ж, Гриневич зазначила, що вимогам антидискримінаційної експертизи спочатку відповідало менше 1% підручників, а зараз понад 70%.

“Нова українська школа”

Фото: автор – geralt, Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення