Напишіть нам

Всі теми

1 Вересня 2020

Куди звертатись батькам, якщо у школі порушують карантинні правила

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, куди звертатись батькам у разі недотримання протиепідемічних правил у школах.

Про це він повідомив в інтерв’ю ТСН.ua.

Контроль за дотриманням санітарного законодавства покладено на Державну службу з питань безпечності харчових продуктів і захисту прав споживачів. Саме вони повинні виходити і контролювати. Це така функція контролю держави.

За всім іншим повинні дивитися: класний керівник за тим, що відбувається у класі; директор школи відповідальний за дотримання санітарних вимог на території школи, – зазначив головний санітарний лікар.

У разі виявлення порушень батьки повинні телефонувати до територіального управління департаменту Державної служби з питань безпечності харчових продуктів.

“Спілкування з батьками, батьків з класним керівником і контроль з боку держави, а також контроль з боку органів місцевого самоврядування, які є власниками шкіл і інших навчальних закладів – це якраз отой комплекс, який повинен забезпечити виконання протиепідемічних норм”, – переконаний Ляшко.

Нагадаємо, в Україні розпочався навчальний рік. За даними МОН, у школу пішли 4,2 мільйона учнів, з яких – понад 428 тисяч першачків НУШ.

У школу не пішли учні регіонів “червоної” карантинної зони – там розпочали дистанційне навчання. Водночас, в Івано-Франківську, який потрапив у “червону” зону, вирішили зробити канікули у перші два тижні нового навчального року.

Титульне фото: автор – kay4yk180718@gmail.com, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber, а також Telegram для учнів


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення