Напишіть нам

Всі теми

17 Вересня 2019

Конкуренція шкіл не підвищує якість освіти – PISA

Загалом конкуренція шкіл за учнів не впливає на якість освіти в країнах та економіках, які беруть участь в дослідженні якості освіти PISA.

Про це йдеться в звіті PISA, опублікованому на сайті PISA.Україна.

Проте конкуренція шкіл впливає на соціальне розшарування.

“Освітні системи з низьким рівнем конкуренції між школами часто мають високий рівень соціальної інклюзії (тобто учні різних соціальних груп відвідують ті самі школи).

І навпаки, у системах, де батьки можуть обирати школи, а самі школи конкурують між собою за учнів, у школах часто спостерігається вищий рівень соціального розшарування”, – зазначили дослідники.

Детальніше з дослідженням можна ознайомитись у документі нижче.

PISA_in-focus_42

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Нагадаємо, у 2018 році Україна вперше брала участь в дослідженні якості освіти PISA. Під час основного етапу в тестуваннях взяли участь 6334 українці. Тестування складали 15-річні підлітки, які навчались у школах, ліцеях, гімназіях, професійно-технічних закладах, коледжах тощо.

Звіт за результатами проведення PISA-2018 в Україні оприлюднять у грудні 2019 року.

Читайте також “Дослідження PISA – це картинка, за якою не можна оцінити розвиток освіти в Україні – інтерв’ю з Вадимом Карандієм”

24 липня Український центр оцінювання якості освіти, ГО “Смарт освіта”, офіс UNICEF в Україні, МФ “Відродження” та інші освітні організації підписали меморандум щодо реалізації Дорожньої карти PISA.

“Нова українська школа”

Фото: автор – Spaces, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення