Напишіть нам

Всі теми

8 Липня 2019

Комісія при МОН рекомендувала трьох кандидатів на посаду освітнього омбудсмена

Комісія при Міністерстві освіти і науки рекомендувала трьох кандидатів на посаду освітнього омбудсмена: голову правління громадської організації, яка займається захистом прав людини, Олесю Ващук, шкільного директора, що активно бере участь у реформуванні освіти, Сергія Горбачова та заступника директора Державної установи “Центр пробації” Ірину Яковець, яка працювала з підлітками у складних ситуаціях.

Про це йдеться на сайті МОН.

МОН нагадує, що інститут освітнього омбудсмена створюється для захисту прав здобувачів освіти, педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників. До посади освітнього омбудсмена виписані чіткі вимоги. Зокрема, він не може поєднувати свою роботу з іншою діяльністю, окрім творчої та викладацької, має бути громадянином України, що проживає на території держави не менше 5 років, мати вищу освіту та відповідний досвід роботи, а також вільно володіти державною мовою. Крім цього, для допомоги освітньому омбудсмену працюватиме спеціальна служба, що складатиметься з 15 осіб.

На сайті оприлюднили короткі відеопредставлення кожного із кандидатів, аби суспільство могло ознайомитися з претендентами. До того ж, усі матеріали будуть опубліковані на офіційній сторінці Facebook Міністерства освіти і науки, де є можливість залишити свій коментар про кандидата.

“Ми будемо зважати на коментування громадськістю цих відеопредставлень, бо розуміємо, наскільки це суспільно важлива посада. Люди хочуть знати, хто захищатиме їхні права”, – повідомила міністерка.

Яковець Ірина Станіславівна, перша заступниця директора Державної установи “Центр пробації”

Більше про пробацію та суть роботи кандидатки можна прочитати за посиланням.

Її біографію можна завантажити тут.

Горбачов Сергій Іванович, директор спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 148 імені Івана Багряного з поглибленим вивченням української мови та літератури міста Києва

Його біографію можна завантажити тут.

Цей кандидат брав активну участь в проєкті оновлення програм 5-9 класів, а також співпрацює з Державною службою якості освіти.

Ващук Олеся Петрівна, голова правління громадської організації “Міжнародна фундація розвитку”

ГО займається підтримкою демократичних реформ в Україні, захистом прав українців та консультуванням громадян щодо цього, проведенням тренінгів, дискусій та воркшопів, моніторингом діяльності державних та громадських інституцій тощо. Більше про організацію на сайті.

Біографію Олесі Ващук можна завантажити тут.

Рішення про призначення конкретної кандидатури приймуть до кінця тижня та опублікують на сайті МОН у п‘ятницю, 12 липня.

Фото: автор – TeroVasalainen, Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення