Напишіть нам

Всі теми

25 Червня 2020

Кабмін призначив колишнього регіонала і плагіатора Сергія Шкарлета виконувачем обов’язки міністра освіти і науки

Новим виконувачем обов’язки міністра освіти і науки став ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Шкарлет.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабміну 25 червня.

Для цього Кабмін додав ще одну ставку заступника міністра в штатний розпис міністерства.

“Адже тільки з цієї посади можна призначити т.в.о. Відтепер в МОН 7 штатних одиниць заступників Міністра та державний секретар”, – пояснили у відомстві.

Раніше парламентський комітет з питань освіти, науки та інновацій не підтримав кандидатуру Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки.

Шкарлет є доктором економічних наук, професором, заслуженим діячем науки і техніки України.

Зранку 18 червня під Радою зібрався мітинг проти призначення Шкарлета міністром освіти і науки. Мітингувальники висловлювалися проти того, щоби МОН очолювала людина, політичне минуле чиєї пов’язане з “Партією регіонів” – у 2010 році Шкарлет балотувався до Чернігівської облради від “Партії регіонів”. Тоді він говорив, що підтримував експрезидента Віктора Януковича. Згодом, у 2015 році Шкарлет безуспішно намагався потрапити до Чернігівської облради від БПП.

Також присутні на акції науковці звинувачували вже нового виконувача оьов’язки міністра у плагіаті.

“Проблема в тому, що у роботах цього пана віднайшли купу плагіату. Вже вийшло 5 частин дослідження його “неймовірного” наукового доробку і всюди – фейспалм”, – писав один з учасників акції кандидат фізико-математичних наук Антон Сененко. Переглянути дослідження можна тут.

Вперше в світі (насправді ні), тільки під Радою! Плагіатний паровозік! Вчені публічно крадуть наукові роботи! Шкарлет - не міністр!

Gepostet von Irina Navolneva am Mittwoch, 17. Juni 2020

Напередодні попередня міністерка освіти і науки Ганна Новосад написала, що Шкарлет придбав за університетські кошти пікап замість того, щоб скерувати гроші на доплати викладачам чи інфраструктуру закладу:

“Не скромне службове авто, а VW Amaroc Volcano за 1 500 000 гривень, які легко могли піти до доплати його кращим викладачам, чи на гуртожитки, чи лабораторії”.

“Нова українська школа”

Фото: gorod.cn.ua

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення