Напишіть нам

Всі теми

7 Вересня 2018

Інклюзивний простір та енергомодернізація: чинності набули нові будівельні норми для шкіл

1 вересня набули чинності оновлені будівельні норми для шкіл, які передбачають обов’язкове облаштування інклюзивного простору та енергомодернізацію.

Про це повідомили на сайті Мінрегіонбуду.

Зокрема, оновлені норми передбачають:

  • обов’язкову енергомодернізацію будівель навчальних закладів.
  • проектування класів з можливістю групового та індивідуального навчання та збільшення площі класу на 1 учня з 2 до 3 кв. м. Це створить можливість для відкритого простору в школах.
  • обов’язкове облаштування інклюзивного простору для можливості навчання дітей з інвалідністю.
  • обов’язкове влаштування дверей з вільним відчиненням зсередини – двері “Антипаніка”. Це підвищить безпеку.

У майже 50% наших шкіл середня температура повітря в приміщеннях взимку не перевищує 16 градусів. Завдяки новим нормам щодо енергоефективності температура в класах стане комфортною. Крім цього, проведення сучасних енергоефективних заходів дозволить школам економити до 50% на опаленні та подовжити строк експлуатації будівель на 15-20 років, – переконує заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Усі ілюстрації: Мінрегіонбуд

Переглянути нові ДБН для шкіл можна за цим посиланням.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їхнього призначення.

Фото: автор – White77, Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.