Напишіть нам

Всі теми

15 Червня 2020

Інклюзія в дитсадках: МОН рекомендує надавати послуги дітям влітку

Міністерство освіти і науки вважає, що діти, які навчаються в інклюзивних групах дитсадків, можуть отримувати психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги влітку.

Про це йдеться в листі №1/9-302 від 4 червня, опублікованому на сайті МОН.

“Враховуючи, що ЗДО (заклади дошкільної освіти, – ред.) у зв’язку з карантинними заходами не працювали в навчальний період понад 2 місяці, вважаємо можливим надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами, які здобувають освіту в інклюзивних групах, в літній оздоровчий період.

Вищезазначені послуги надаються за згодою батьків та за умови наявності спеціалістів, з якими укладені цивільно-правові угоди”, – зазначають у МОН.

У відомстві також наголошують на важливості дотримання визначених головним санітарним лікарем протиепідемічних заходів, а також рекомендують за можливості проводити заняття з дітьми індивідуально.

Водночас, влітку така робота не може проводитись у закладах загальної середньої освіти, оскільки дітям з ООП з інклюзивних класів психолого-педагогічні і корекційно-розвиткові послуги надаються згідно з індивідуальною програмою розвитку, розробленої на навчальний рік.

Детальніше дивіться в листі нижче:

5ee08fb388f13916638953 (2)

Завантажити документ

Нагадаємо, МОН винесло на громадське обговорення порядок забезпечення допоміжними засобами для навчання осіб з особливими освітніми потребами.

Фото: автор – serrnovik, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.