Напишіть нам

Всі теми

22 Серпня 2017

Гриневич закликає вчителів детально вивчити оновлені програми 5–9 класів

Міністр освіти Лілія Гриневич закликала вчителів 5–9 класів детально вивчити зміни до відповідних навчальних програм.

Про це вона заявила під час серпневої конференції у Києві.

Вона зазначила, що, за результатами громадських обговорень на платформі EdEra, МОН внесло зміни до навчальних програм для 5–9 класів. Усього було 10 тисяч пропозицій.

“Ми плануємо, що з 2018/2019 навчального року кожна дитина в 1 класі буде працювати вже за новими програмами, і всі вчителі пройдуть підготовку. А що робити тим дітям, які сьогодні навчаються в школі? Вони мають чекати, поки підросте Нова українська школа? Ні! І саме тому, шановні керівники навчальних закладів, я хочу привернути вашу увагу, що вся діяльність методичних об’єднань, ваші наради в педколективах мають бути спрямовані на вивчення оновлених програм 5–9 класів”, – звернулась міністр до директорів шкіл.

Оновлені програми пропонують вчителю свободу у визначенні часу, який треба виділити на опрацювання тої чи іншої теми відповідно до особливостей класу, зорієнтовані на компетентнісний підхід та націлені на результат. В оновлених програмах відображено не тільки знаннєвий, а й діяльнісний та ціннісний компоненти.

Окрім того, програми пропонують чотири наскрізні лінії, через які учні будуть опановувати життєві компететності: екологічна безпека та сталий розвиток, громадянська відповідальність, здоров’я і безпека та підприємливість і фінансова грамотність.

Зміни до програм можна подивитись на платформі EdEra. Також команда цієї платформи підготувала відеоуроки для вчителів, виходячи зі змінених програм.

Окрім того, на сайті Інституту модернізації змісту освіти є методичні матеріали.

Нова Українська Школа

Фото: автор – Mari Helin-Tuominen, Unspalsh


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення