Напишіть нам

Всі теми

17 Лютого 2018

Гриневич: У деяких областях місцева влада зменшує надбавки вчителям

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що в деяких областях місцева влада зловживає повноваженнями, зменшуючи вчителям надбавки за престижність

Про це вона написала у своєму Facebook.

У Міністерство освіти і науки України почали надходити повідомлення про те, що в окремих областях місцева влада зловживає своїми повноваженнями та зменшує надбавку за престижність, а в деяких місцевостях педагогів навіть змушують протягом карантину брати відпустку за власний рахунок.

Очевидно, що така ситуація є абсолютно неприпустимою“, – написала Гриневич.

Керівниця МОН стверджує, що освітньої субвенції на місцях для виплати вчителям зарплат вистачає (надбавка за престижність виплачується із освітньої субвенції - ред.).

Також, як зазначає Гриневич, у місцевих бюджетах залишилась частина невикористаної минулорічної субвенції. Міністерство дозволило використовувати ці залишки на матеріально-технічне забезпечення.

Рішення є, і воно доволі просте. Якщо це продовжиться, ми внесемо зміни до відповідної постанови і жодної копійки із залишків освітньої субвенції на матеріально-технічне забезпечення місцеві органи витратити не зможуть“, – написала вона.

Окрім того, міністр визнала, що в окремих місцевостях може не вистачати коштів. У такому випадку вона радить писати лист МОН, щоб вирішити проблеми з фінансуванням.

Читайте також матеріал “Нової української школи” “Як розподілятиметься освітня субвенція на 2018 рік”.

Фото: pexels.com


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення