Напишіть нам

Всі теми

1 Жовтня 2017

Гриневич розповіла про дієвий рецепт боротьби зі шкільними поборами

Новий закон “Про освіту” зобов’язує органи місцевої адміністрації і навчальні заклади публікувати їхні бюджети. Щоб батьки бачили – скільки надійшло до школи грошей з бюджету, скільки від самих батьків та як ці гроші використовуються.

Про це заявила міністр освіти Лілія Гриневич в інтерв’ю виданню “Fathersclub”

“Рецепт тут тільки один – виводити все це на світло. Адже часто адміністрації шкіл не прозоро витрачають гроші, зібрані від батьків. Насправді керівництво навчальних закладів має звітувати перед батьками. Навіть ми в міністерстві не уявляємо, скільки цих тіньових коштів є в системі освіти – саме тих, які збираються і вимагаються від батьків”– наголосила Гриневич.

Вона нагадала, що віднині всі ці дані мусять відкрито публікуватися кожною школою на своєму сайті.

“Саме ця прозорість має все змінити. Щоб батьки самі на зборах ставили запитання вчителю чи директору: “Ви отримали, наприклад, 15 000 гривень на ремонт. Скільки і на що саме витрачено?”. Це зовсім інша розмова. Це тоді розмова по суті, а не просто “Дай”.

При цьому, впевнена Лілія Гриневич, рушійною силою цих змін у школах мають стати саме батьківські комітети.

Нагадуємо, що за новим законом “Про освіту” значно розширюються права батьківських комітетів класів та шкіл. Детальніше про це читайте в матеріалі НУШ Просто про складне. Що варто знати батькам про новий закон про освіту“.

Титцльне фото: автор - Dmitry Ratushny, Unsplash


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення