Напишіть нам

Всі теми

1 Вересня 2017

Гриневич оголосила про україно-фінський проект із покращення підготовки вчителів

Українській освіті потрібне масштабне підвищення кваліфікації вчителів, проте педагогічні виші зорієнтовані на минуле та продовжують викладати застрілі методи навчання.

Про це заявила міністр освіти Лілія Гриневич в інтерв’ю DT.UA.

Вона також повідомила, що Україна разом з Фінляндією розпочинає великий проект з підвищення рівня підготовки вчителів.

“Фіни розповідають, що в їхній реформі ініціювали зміни в підготовці вчителя педагогічні університети. А в нас найважча розмова відбувається саме в середовищі педагогічних університетів, які орієнтовані на минуле і продовжують транслювати старі методи навчання. Можливо, тому, що вони поки що надто відірвані від життя сучасної школи. І мені як міністру це дуже прикро”, – сказала Лілія Гриневич.

Міністр закцентувала увагу, що вчителі в школах, переважно, більше націлені на зміни, оскільки бачать зміни, що відбулися з учнями, та розуміють, що для їх навчанння старих методів замало.

“Тому для нас дуже важливо, щоб у проекті зміни педагогічної освіти також узяли участь педагогічні університети. Участь у ньому вони виборюватимуть на конкурсних засадах”, – зазначила глава МОН.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що до бюджету-2018 буде закладено 520 мільйонів гривень на підвищення кваліфікації вчителів початкової школи.

Також стало відомо, що у 2017/2018 навчальному році київські вчителі підвищуватимуть кваліфікацію за накопичувальною кредитно-модульною системою (ECTS).

Фото: автор luminastock, Depositphotos


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення