Напишіть нам

Всі теми

26 Вересня 2017

Гриневич оголосила про підвищення зарплат вчителів і пояснила, коли і як вони зростатимуть

До 2023 року мінімальний оклад педагогічних працівників має скласти чотири прожиткові мінімуми.

Про це заявила міністр освіти Лілія Гриневич під час виступу перед Асоціацією ректорів вищих технічних навчальних закладів.

Зокрема, йдеться про перехідні положення нового законому “Про освіту”, в яких зазначено, що з 2018 до 2023 року посадовий оклад педагогічних працівників має зрости до чотирьох прожиткових мінімумів. Після 2023 року він складе три мінімальні заробітні плати, що передбачено Статтею 63 закону.

Також Лілія Гриневич заявила, що вже цьогоріч планується знову просунути педагогічних працівників у Єдиній тарифній сітці на один тарифний розряд.

“Реформа може відбутись тільки тоді, коли ми інвестуємо в наших освітян. І я про це говорила на всіх щаблях влади – на найвищих, у Кабінеті Міністрів. Тому що не можна вимагати підвищення кваліфікації, нових методів викладання, реалзіції академічної свободи, якщо ми не інвестуємо в нашого вчителя і нашого викладача”, – прокоментувала міністр.

Також Гриневич додала, що МОН хоче просунути в Єдиній тарифній сітці на один тарифний розряд і науково-педагогічних працівників, які працюють у вишах.

“Ви знаєте, що вже цього року ми просунули вчителів в Єдиній тарифній сітці на два тарифні оклади вверх і закрили дірку, яка була в Єдиній тарифній сітці між середньою та вищою освітою. Зараз сітка згармонізована. І на засіданні Кабінету Міністрів я підняла питання, що ми не можемо приводити до дисгармонії Єдину тарифну сітку, і нам потірбно посунути на один тарифний розряд догори так само науково-педагогічних працівників.

Тому зараз під час розгляду Бюджету ми стоїмо на позиції, що з 1 вересня нового навчального року це просування має стосуватися науково-педагогічних працівників у вишій школі”, – зазначила Лілія Гриневич.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила новий закон “Про освіту”, а вчора, 25 вересня, президент його підписав. Він передбачає, що мінімальний оклад вчителів складатиме три мінімальні заробітні платні.

Фото: автор – poznyakov, Depositphotos


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення