Напишіть нам

Всі теми

15 Червня 2020

Головний санітарний лікар підтвердив можливість скасування ЗНО цього року

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що ЗНО цього року може не відбутися, якщо буде погіршення епідеміологічної ситуації.

Про це він розповів у коментарі LB.ua.

“Усе залежатиме від епідситуації. У суботу на комісії з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій ми обговорювали різні варіанти: що ЗНО буде проведено в заплановані дати, що його перенесуть і що його скасують. Епідситуація може вплинути на будь-який із цих варіантів, тому остаточне рішення щодо проведення ЗНО з 25 червня до 17 липня ми ухвалимо 22 червня”, – сказав Ляшко.

Він додав, що ЗНО відбудеться, якщо епідеміологічна ситуація буде приблизно такою ж, як зараз.

На запитання про те, в якому випадку ЗНО цього року не відбудеться, він відповів:

Якщо в нас буде стійке зростання поширення коронавірусної інфекції. Індикатори ще не затверджені, але орієнтовно: коли більш ніж у 50% регіонів будуть перевищені три наші показники – інцидентність, завантаженість лікарень і тестування, і якщо загальна кількість активних хворих перевищуватиме 60 випадків на 100 тисяч населення.

Зараз ця цифра становить 37. Тобто нам усім потрібно дуже постаратися, щоби було таке зростання”.

Відповідаючи на запитання, чому під сумнівом опинилося проведення ЗНО, тоді як, наприклад, працюють усі дитячі садки, де контакт між дітьми набагато ближчий і тривалий, Ляшко сказав, що в разі описаного вище зростання темпів поширення вірусу дитячі садочки також будуть закриті.

Нагадаємо, 12 червня уряд скасував пробне ЗНО-2020. В Українському центрі оцінювання якості освіти дізнались про таке рішення із соцмереж.

Пробне ЗНО цього року мало відбутися 15–17 червня. Натомість учасникам пропонують пройти його онлайн. Також обіцяють повернути гроші, оплачені за пробне тестування.

Окрім того, освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив про можливе скасування зовнішнього оцінювання загалом.

Згодом головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що можливість проведення цьогорічної основної сесії ЗНО в заплановані терміни буде оцінена 20–22 червня.

Фото: автор – IgorVetushko, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення