Напишіть нам

Всі теми

20 Вересня 2019

Global Teacher Prize Ukraine розпочала народне онлайн-голосування

Премія Global Teacher Prize Ukraine розпочала народне голосування за найкращого вчителя 2019 року.

Проголосувати може будь-хто охочий за цим посиланням або в онлайн-формі нижче до 15:00 5-го жовтня.


Переможець/-ниця отримає приз глядацьких симпатій.

Олена Гальвіцька — учителька початкових класів, ЗОШ І-ІІІ ступенів № 24 ім. М. Конопницької, м. Львів, для якої НУШ розпочалася 10 років тому.

Читайте також наш матеріал про Олену Гальвіцьку “Пані Хелена біжить на роботу: як вчителька початкових класів випередила новий стандарт на вісім років”

Пані Олена вчителює вже 27 років, ще з початку дев’яностих зсувала парти, щоб діти сиділи обличчям одне до одного. Зараз до уроків вона ставиться не менш творчо — учні постійно змінюють різні види діяльності: то вигадують казки, то йдуть до бібліотеки за книжками 📖, то роблять наукові проєкти. Навіть першачки займаються STEM-проєктами, такими як “Правда і вигадки про їжачка”. Двічі на місяць її клас ходить на екскурсії — і не лише до музеїв, а й на ринок, на виробництва, до лісу. У її класі навчатися та читати — це тренд.

Наталія Гутарук — учителька англійської мови із Запорізької спеціалізованої школи-інтернату ІІ-ІІІ ступенів “Січовий колегіум” ЗОР, яка впевнена, що позитивні емоції дійсно допомагають зберегти рівновагу та баланс.

Вона навчається сама та допомагає своїм колегам наблизити уроки до реального життя й спілкування. 3 роки поспіль пані Наталія активно співпрацює з вчителями з України та Європи на платформі eTwinning. Її учні — учасники понад 34 коротко- та довготривалих проєктів, один із яких навіть продовжує життя як проєкт КА-229 у програмі Еразмус+. Пані Наталія приділяє увагу співпраці учнів, батьків, вчителів, адміністрації, громади. Вона вірить у важливість активного залучення учнів до міжнародної проєктної діяльності.

Наталя Кідалова — учителька англійської мови, української мови і літератури, Мелітопольська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 23, Запорізька область, для якої найбільшим показником успішності учнів є віра її учнів у самих себе.

Пані Наталя — випускниця Програми обміну США SUSI Інститут Американістики “Доступність та справедливість в освіті та суспільстві США”; експертка інституційного аудиту пілотування критеріїв, інструментів та індикаторів якості освіти Державної служби якості освіти; спікерка міжнародних вебінарів; співавторка онлайн-курсу “Розвиток громадянських компетентностей”. Зараз вона поєднує вчителювання із координацією роботи Південного хабу Всеукраїнської програми підтримки освітніх реформ “Демократична школа”.

Оксана Мироняк — учителька англійської мови, Охтирська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1, Сумська область, яка активно просуває якісне вивчення інтернаціональної мови спілкування серед учнів.

Пані Оксана викладає англійську вже понад 30 років, її учні мають високі знання та досягнення: складають міжнародні тестування IELTS на рівень С2, перемагають у Всеукраїнських та Міжнародних олімпіадах і конкурсах, беруть участь у міжнародних програмах та проєктах за підтримки ЮНЕСКО, ЮНІСЕФ, Ради Європи, Уряду США тощо. Разом із учнями вони також відвідують фестивалі й навчальні програми в Польщі, Чехії, Великій Британії та інших країнах Європи.

Наталя Пашковська — учителька географії та економіки, Каховський навчально-виховний комплекс “Гімназія — спеціалізована школа І ступеня з поглибленим вивченням іноземних мов”, Херсонська область, яка вірить, що хорошу людину може зростити лише хороша людина.

Пані Наталя переконана, що для впровадження будь-якого інноваційного підходу вчитель повинен на високому рівні знати свій предмет і постійно вдосконалювати ці знання. Вона сама неодноразово презентувала свій досвід із тем “Мобільні технології передачі знань”, “Інтердисциплінарний підхід у викладанні шкільної географії” і “Навчальна мотивація учнів: навчально-дидактичний аспект” на міських науково-практичних конференціях і семінарах. Проактивна вчителька підтримує тих вчителів, які складають ЗНО, виступає “за” сертифікацію і все, що спонукає педагога до підвищення рівня своєї професійної майстерності.

Сергій Петрович — класний керівник, учитель технології та інформатики, Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 16, (також працює у Вінницькому коледжі НУХТ), який спілкується на “Ви” зі своїми учнями.

Протягом 10 років пан Сергій був людиною з порушеннями слуху, але він не зневірився і продовжував працювати вчителем. Ба більше, саме протягом цього часу написав і захистив дисертацію та виграв багато грантів для коледжу. Вони з колегою придумали й реалізували власноруч “СМАРТ-кабінет фізики” у коледжі. Ідея полягає в тому, щоб вмонтувати різні датчики в стіни кабінету, а показники цих датчиків студенти можуть використовувати під час виконання лабораторних робіт із фізики.

Тетяна Рудас — вчителька економіки, предмету “Людина і світ”, музичного мистецтва, основ здоров’я, Маріупольська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат № 37, Донецька область, яка вчителює серцем.

Пані Тетяна працювала вчителем-дефектологом у школі-інтернаті для дітей із особливими освітніми потребами. Більшість дітей у її школі були з родин у складних життєвих обставинах, тому вона знайшла свій підхід, який назвала “терапія любов’ю”. На вихідних вона разом із дітьми варила борщ, пекла пиріжки, грала в ігри, дивилася відео, ходила на риболовлю. За кілька років діти з “найважчого” класу стали згуртованим колективом. Учні цієї вчительки не беруть участь в олімпіадах, але у них є свої великі досягнення — вони здобувають навички: розмовляти, читати, писати, обслуговувати себе в побуті.

Олег Слушний — учитель інформатики, Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 20, який вивчився на IT-шника та вирішив навчати дітей.

Пан Олег є керівником Школи комп’ютерної грамотності вчителів, проводить майстер-класи та тренінги для вчителів із тем “Змішане навчання”, “Освітня мнемотехніка”, “Сучасні тенденції в роботі класного керівника\вихователя”, “Освітні технології в арсеналі сучасного вчителя”, “Комп’ютерно орієнтоване середовище навчання”. Він став тренером центру “СУТО” — Сертифіковані українські технології освіти. Бере участь у Міжнародному фестивалі освітніх технологій “ПЕРСПЕКТИВА” та Міжнародному пілотному проєкті “Освіта ХХІ сторіччя: зміни в контексті розвитку інформаційного суспільства”.

Людмила Таболіна — класна керівниця, учителька української мови і літератури, Харківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 73, яка навчає своїх учнів бути толерантними не тільки на словах.

Пані Людмила разом з учнями активно реалізують проєктну діяльність — співпраця не обмежується Асоціацією шкільних Євроклубів їхнього району, а виходить далеко за кордони України. Із 2018 року вони входять до Топ-10 Євроклубів України, які отримують консультаційну та фінансову підтримку Представництва Європейського Союзу в Україні на реалізацію проєктів, спрямованих на популяризацію європейських цінностей.

Майя Тутаєва — учителька математики, Хмелівське НВО, село Хмельове, Маловисківський район, Кіровоградська область, яка вже сьогодні виховує майбутніх пілотів космоапаратів, космобіологів, працівників “вертикальних ферм”.

Пані Майя розробила системи уроків і методичні матеріали з викладання математики, використовуючи сучасні підходи, зокрема ІКТ. Вона бере участь в обласних педагогічних олімпіадах і конкурсах, входить у п’ятірку кращих вчителів і директорів шкіл області. За її ініціативи у Хмелівському НВО працюють над багатьма соціально важливими проєктами, такими як “Громадянин/ка світу”, “Стратегічне бачення школи, учителя та випускника всіма учасниками навчального процесу”, а також створено групу учнів, які планують стати вчителями в майбутньому й активно долучаються до навчальних та адміністративних процесів у школі. Пані Майя також долучилась до робочої групи з дебюрократизації при МОН України.

Нагадаємо, переможець премії отримає 250 тисяч гривень, поїздку до Дубая та участь у Global Education and Skills Forum, рік навчання від ГC “Освіторія” та цінні подарунки від партнерів.

Серед інших подарунків: інтерактивна панель EdPro вартістю 130 тисяч гривень, яку встановлять в одній із шкіл. Також бібліотека освітнього закладу одного з учасників зможе поповнитись сучасними книжками від Видавництва Старого Лева. ‍Окрім того, Grade Education Centre надасть навчання для вчителів вартістю 40 тисяч гривень.

Читайте також наші інтерв’ю з переможцем Global Teacher Prize Ukraine 2017 “Вчитель з власною планетою. Як Паул Пшенічка закохує дітей у фізику і готує до міжнародних перемог“ та переможцем 2018 року “Вчитель для рівних. Як Олександр Жук налагоджує контакт з учнями та чому любить власні прізвиська”.

Ілюстрація: скріншот онлайн-сторінки народного голосування

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення