Напишіть нам

Всі теми

5 Жовтня 2019

Global Teacher Prize: Найкращою вчителькою України стала Наталія Кідалова

Переможницею Global Teacher Prize Ukraine 2019 стала вчителька англійської мови, української мови і літератури Наталія Кідалова.

Переможця оголосили на церемонії в Києві 5 жовтня.

“Завжди будьте чесними із собою та ніколи не припиняйте мріяти. Я завжди вірила в дива. І це якась магія – мрії оживають. Це відбувається зі мною просто зараз!”, – промовила Наталія Кідалова зі сцени.

“Я живий приклад, що дива трапляються. Я шалено щаслива, що я вчителька. Якщо б я не отримувала жодної копійки, я б однаково ходила би на роботу”, – додала вона.

Окрім звання найкращої вчительки країни, Наталія Кідалова отримає 250 тисяч гривень. Також її ім’ям назвуть астероїд.

Наталія Кідалова — учителька англійської мови, української мови і літератури, Мелітопольська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 23, Запорізька область, для якої найбільшим показником успішності учнів є віра її учнів у самих себе.

Пані Наталя — випускниця Програми обміну США SUSI Інститут Американістики “Доступність та справедливість в освіті та суспільстві США”; експертка інституційного аудиту пілотування критеріїв, інструментів та індикаторів якості освіти Державної служби якості освіти; спікерка міжнародних вебінарів; співавторка онлайн-курсу “Розвиток громадянських компетентностей”. Зараз вона поєднує вчителювання із координацією роботи Південного хабу Всеукраїнської програми підтримки освітніх реформ “Демократична школа”.

Також під час церемонії оголосили переможців в інших номінаціях премії:

  • переможцем за підсумками народного голосування став учитель інформатики вінницької школи №20 Олег Слушний;
  • у номінації “Реалізація мрії” перемогла вчителька початкових класів з Хмельницького Леся Шевчук. Завдяки цій перемозі хмельницька школа №8 отримає спецтранспорт для доїзду в заклад дітей з ООП, а також перебудову басейну;

Читайте наш репортаж “Уроки із зав’язаними очима. Як працюють з інклюзією у 8-й школі Хмельницького”

  • у номінації “Вибір серцем” від Наталії Мосійчук перемогла вчителька української мови та літератури Тетяна Лінійчук, друге місце посіла вчителька математики Олена Гіркевич. У цій номінації переможців обирали серед педагогів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами. Тетяна Лінійчук отримає 70 тисяч гривень, Олена Гіркевич – 50 тисяч гривень;
  • премію вчителю хімії отримав Олександр Лисич. Він та його заклад отримають по 100 тисяч гривень;
  • у номінації “Вчитель-інноватор” перемогла Анна Величко. Вона поїде в Сідней на щорічну міжнародну конференцію Education Exchange від Microsoft;
  • у номінації “Учитель мистецтва” найкращою стала Маріанна Климчук. Вона поїде в Австрію на мистецький вікенд;
  • у номінації на реалізацію енергетичного проекту перемогла Наталія Пашковська.

Читайте також наші інтерв’ю з переможцем Global Teacher Prize Ukraine 2017 “Вчитель з власною планетою. Як Паул Пшенічка закохує дітей у фізику і готує до міжнародних перемог“ та переможцем 2018 року “Вчитель для рівних. Як Олександр Жук налагоджує контакт з учнями та чому любить власні прізвиська”

Фото: Вікторія Топол

“Нова українська школа”

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.