Напишіть нам

Всі теми

15 Серпня 2017

Геннадій Зубко виступає за кримінальну відповідальність за неналежне обстеження шкільних будівель

Дуже важливо впродовж підготовки закладів освіти до нового навчального року проводити повне обстеження будівель.

Про це заявивив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час селекторної наради щодо підготовки до навчального року, передає Урядовий портал.

Міністр наголосив, що траплялися випадки, коли через встановлення нових вікон руйнувалися несучі стіни шкіл.

“Не залучаються до цих робіт і відповідні органи технічного нагляду, обстеження. І, як результат – маємо плачевні наслідки. Тому, насамперед, я вимагаю посилити відповідальність за неналежне обстеження закладів освіти, аж до кримінальної”,  заявив Зубко.

“Я ще раз наголошую, що 100% готовність навчальних закладів – це не тільки пофарбовані стіни чи поміняні вікна – а це, насамперед, проведення повного обстеження будівлі, яка повинна забезпечувати безпеку наших дітей. Тому закликаю відповідальних осіб до 1 вересня провести повне обстеження всіх навчальних закладів України” додав міністр.

Віце-прем’єр-міністр також нагадав, що Кабмін затвердив порядок обстеження прийнятих в експлуатацію об’єктів будівництва, яким конкретизується список будівель, що підлягають обов’язковому обстеженню. Будівлі навчальних закладів входять до цього переліку.

Фото: автор – kzlobastov, Depositphotos


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення