Напишіть нам

Всі теми

13 Травня 2020

Дитячий кінофестиваль Чілдрен Кінофест оголосив онлайн-програму

Міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків Чілдрен Кінофест, який цього року відбудеться онлайн, оголосив програму.

Усі покази відбудуться з 29 травня по 7 червня на сайті фестивалю.

До конкурсної програми увійшли сім фільмів для глядачів від 4 років, відібраних на найбільших європейських кінофорумах.

Покази конкурсної програми триватимуть тиждень, а переглянути стрічки можна буде безкоштовно в будь-який зручний час. Решта стрічок фестивалю будуть доступні протягом дня.

Переможця обере аудиторія, якій пропонуватимуть проголосувати після переглядів.

Кадр з стрічки “Фокстер & Макс”

Україну в конкурсній програмі фестивалю представляє фантастична пригодницька стрічка “Фокстер & Макс” Анатолія Матешка (виробництва Pronto film). Головний герой фільму, дванадцятилітній школяр Макс знаходить балончик з нанофарбами, і малює графіті собаки. Неочікувано малюнок оживає та перетворюється на пса-наноробота з суперможливостями.

Кадр з стрічки “Лос Бандо”

Для старшої аудиторії пропонують шалену подорож на рок-фестиваль у Норвегії – із підлітками-героями роуд-муві “Лос Бандо”, яке претендувало на здобуття “Кришталевого ведмедя” за найкращий художній фільм для юнацтва на Берлінському кінофестивалі.

У програмі Чілдрен Кінофесту покажуть два анімаційних фільми. Найменших глядачів чекає “Сіпсік – лялька-друг” – екранізація знаменитої серії розповідей, яка стала символом дитячої літератури Естонії.

Кадр з стрічки “Гол!”

“Гол!” – стрічка, створена в найкращих традиціях британської анімації, про маленького кротика, який мріє стати футболістом, а не шахтарем, як всі його родичі.

Кадр з стрічки “Тім Талер, або Проданий сміх”

Також до програми увійшли німецьке фентезі “Тім Талер, або Проданий сміх”, австралійський сімейний фільм “Мій друг містер Персіваль” та нідерландсько-німецька драма “Салон краси Ромі”.

Кадр з стрічки “Салон краси Ромі”

До Дня захисту дітей (1 червня) відбудеться онлайн-прем’єра переможця Чілдрен Кінофесту минулого року анімаційного фентезі “Викрадена принцеса” Олега Маламужа. Українська стрічка розповідає історію доньки київського князя, викраденої злим чаклуном, та мандрівного музиканта, який намагається її врятувати. Ролі у фільмі озвучили Олексій Завгородній, Надя Дорофєєва, Сергій Притула, Юрій Горбунов та посол Чілдрен Кінофесту 2019 року Олег “Фагот” Михайлюта. На сайті фестивалю фільм можна буде переглянути з 1 по 7 червня включно.

Кадр з стрічки “Викрадена принцеса”

Ретроспективним показом фестивалю стане добірка фільмів Жоржа Мельєса – одного з засновників світового кінематографа, першого в історії автора спецефектів та монтажних фокусів.

Окрім того, відбудеться Конкурс дитячих фільмів, фіналістів якого оголосять 19 травня. Роботи дітей оцінюватиме спеціальне журі: продюсерка та директорка Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, актор Максим Самчик, аніматор Олег Маламуж.

До того ж, глядачі дитячих короткометражок голосуванням визначатиму переможця в номінації “Приз глядацьких симпатій” – автори найкращого фільму у цій категорії отримають 10 тисяч гривень.

Почесним послом фестивалю у 2020 році став музикант, продюсер, автор пісень і фронтмен гурту “Бумбокс” Андрій Хливнюк.

Нагадаємо, Чілдрен Кінофест цього року відбудеться онлайн.

Ілюстрація: Чілдрен Кінофест

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення