Напишіть нам

Всі теми

22 Червня 2020

Директори мають визначити, які випускники хочуть складати підсумкову атестацію у формі ЗНО

Директори шкіл мають визначити випускників, які хочуть складати державну підсумкову атестацію у формі ЗНО. Випускники, які претендують на отримання Золотої або Срібної медалей, мають право отримати їх без проходження ДПА.

Про це повідомили у МОН.

“Керівникам закладів загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти рекомендовано виявити випускників, які бажають пройти ДПА. Для цього рекомендовано у найкоротші терміни отримати заяву-підтвердження бажання пройти ДПА у закладі освіти чи у формі ЗНО.

Заява має бути від повнолітніх здобувачів або від одного з батьків чи інших законних представників неповнолітніх. Таку заяву можна подати до закладу особисто або у надіслати скан-копію електронною поштою. Кінцевий термін і спосіб подання заяви визначає заклад освіти”, – пояснили у міністерстві.

Також зазначено: “Здобувачі освіти, які претендують на нагородження Золотою або Срібною медалями та звільнені від проходження ДПА Законом України “Про внесення змін щодо деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року”, мають право на отримання таких медалей без проходження ДПА“.

Тим учням, які не бажають складати атестацію, необхідно видати документи про здобуття повної загальної середньої освіти, де у відповідній графі додатку буде запис “звільнений(а)”.

Для випускників, які бажають пройти атестацію у формі ЗНО, закладам потрібно:

  • організувати підвезення учасників до пунктів тестування;
  • після отримання від УЦОЯО результатів ДПА у формі ЗНО видати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти, зазначивши результати у відповідній графі бланку додатку.

Для випускників, які хочуть пройти ДПА у закладі освіти, закладам необхідно:

  • перевірити наявність права проходити ДПА саме в закладі освіти згідно з Порядком проведення ДПА;
  • організувати ДПА в письмовій формі за завданнями та у строки, затверджені керівником закладу, але не пізніше закінчення навчального року;
  • після проходження ДПА видати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти із зазначенням результатів ДПА у відповідній графі бланку додатку.

Також, у міністерстві розповіли, що є проєкт постанови уряду, за яким навчальний рік планують завершити:

  • для випускних класів – упродовж 10 робочих днів після визначення результатів додаткової сесії ЗНО
  • для решти учнів – не пізніше 1 липня.

Детальніше дивіться у листі МОН нижче:

5ef0bdf2d37d2470795832

Завантажити лист

Нагадаємо, 18 червня Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяє випускникам шкіл не складати державну підсумкову атестацію у формі ЗНО. Водночас, для вступу у виші складати зовнішні тестування необхідно. 22 червня президент підписав закон.

Раніше МОН звільнило від державної підсумкової атестації випускників 4-х та 9-х класів.

Фото: автор – gstockstudio, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення