Напишіть нам

Всі теми

17 Червня 2020

Другий день пробного онлайн-ЗНО: в центрі оцінювання кажуть, що вирішили технічні проблеми

17 березня розпочався другий етап пробного незалежного оцінювання з обраних учасниками предметів.

В Українському центрі оцінювання якості освіти запевняють, що вирішили технічні проблеми, які виникли на першому етапі.

“Аби зменшити кількість одночасних відвідувань сайтів Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти і не створювати приводів для хвилювання учасникам пробного ЗНО, сьогодні, 17 червня, з 00:00 в кабінеті учасника пробного ЗНО, розміщеного на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти, доступні тестові зошити, аудіофайли для виконання завдань частини “Розуміння мови на слух (аудіювання)” тестів з англійської, іспанської, німецької та французької мов; бланки відповідей, інформаційні бюлетені “Як визначити результати пробного ЗНО?”, – зазначили в центрі.

Щоб отримати результати за шкалою 100-200 балів, учасникам потрібно до 18:00 19 червня унести свої відповіді до сервісу визначення результатів. Результати з’являться на сервісі до 23 червня.

Згодом учасники зможуть ознайомитися з розлогими поясненнями експертів центру щодо виконання тестових завдань з української мови і літератури, історії України, математики та англійської мови.

Нагадаємо, 12 червня уряд скасував проведення пробного ЗНО. Згодом його вирішили провести онлайн.

Також освітній омбудсмен заявив, що є ризик скасування ЗНО як такого. Після цього в Україні пройшла хвиля обурення під гаслом “Руки геть від ЗНО”. Зокрема, до Міністерства освіти і науки з пікетом прийшли випускники шкіл, щоб висловитись проти скасування тестувань.

Після цього МОН заявило, що скасування ЗНО – неприпустиме, а прем’єр запевнив, що уряд не має наміру його скасовувати.

Ілюстрація: УЦОЯО

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення