Напишіть нам

Всі теми

28 Листопада 2017

Вступники подаватимуть документи у коледжі та технікуми тільки в електронній формі

Наступного року вступники до коледжів та технікумів після 11 класів подаватимуть документи виключно в електронній формі, повідомляє МОН. Такі умови вступу вже затверджені наказом МОН і пройшли реєстрацію в Міністерстві юстиції.

Документи в паперовій формі зможуть подавати лише пільговики та ті, хто має розбіжності в даних на кшталт ПІБ, даті народження, статі, громадянстві в атестаті та сертифікаті ЗНО, які подають іноземні документи про повну середню освіти чи атестати, видані до запровадження фотополімерних технологій їх виготовлення. Крім того, якщо абітурієнт не зміг подати заяву в електронній формі, то теж має право на паперовий варіант якщо матиме відповідну довідку від приймальної комісії.

У решті випадків кожен вступник має створити електронний кабінет у системі ЄДЕБО і подавати документи через цю систему.

Зареєструвати кабінет та завантажувати туди документи можна буде з 2 липня, а подавати заяви з 12. Відповідно, реєстрація завершиться 25 липня, а подання заяв до 1 серпня для тих, хто вступає на основі співбесіди, іспитів або творчих конкурсів, та до 8 серпня для осіб, які вступають на основі сертифікатів ЗНО. Рейтинги оприлюднять не пізніше 9 серпня.

Прийматимуть сертифікати ЗНО 2016, 2017 та 2018 років всі, крім іноземних мов. З англійської, французької, німецької та іспанської будуть дійсні лише сертифікати 2018 року.

Вступник заповнюватиме дві форми на участь у конкурсі. Це теж нововведення для вступу на молодшого спеціаліста. Кожен вступник матиме можливість зазначити, що він бере участь у конкурсі і на бюджетні місця, і на контрактні або виключно на контрактні.

Нововведення не стосується вступників після 9 класів. Вони подаватимуть документи в паперовій формі, які і раніше.


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення