Напишіть нам

Всі теми

25 Травня 2020

Для учнів зняли відеоуроки про Антарктиду – де дивитися

27 травня розпочнуть показувати антарктичні уроки для школярів.

10-хвилинні відео розміщуватимуть щосереди о 14:00 на YouTube-каналі МОН, а також fb-сторінках МОН та НАНЦ, повідомили на сайті МОН.

Розклад виходу перших уроків:

  • 27 травня, тема: “Чому Антарктида – крижана й холодна? Чим відрізняється від Арктики?”;
  • 3 червня, тема: “Які тварини та рослини є в Антарктиді?”;
  • 10 червня, тема: “Хто відкрив Антарктиду і якою була роль українців у цьому?”.

Хто живе в Антарктиді – пінгвіни чи білі ведмеді? Чому вона вкрита кригою? Скільки років українці досліджують цей континент? Які професії треба опанувати, щоб працювати на станції “Академік Вернадський”?

Відповіді на ці та багато інших запитань будуть в “Антарктичних уроках” – спільному проєкті МОН та Національного антарктичного наукового центру”, зазначають у МОН.

Вестиме уроки директор НАНЦ, науковець-біолог Євген Дикий.

“Багато учнів писали нам листи на конкурс “Запроси полярника до себе”, 27 шкіл було визнано переможцями. Мої колеги – українські дослідники Антарктиди – мали прийти в ці школи і поспілкуватися з учнями вживу. Частину ми встигли відвідати, але, на жаль, більшу частину через карантин не змогли.

Ми обов’язково прийдемо в усі ці школи. Однак поки триває карантин, вирішили записати для учнів цикл маленьких онлайн-уроків про Антарктиду взагалі та українців у Антарктиді зокрема, – розповів Дикий.

Він також зазначив, що відео будуть цікаві та корисні не тільки для школярів, а й для батьків, учителів, студентів та загалом усіх, хто хочуть дізнатися про Антарктиду.

Зокрема, вчителі зможуть використовувати ці записи на уроках географії, біології, історії та класних годинах. Також відео стануть у пригоді для профорієнтації – щоб показати дітям, якою цікавою може бути робота науковця.

Дивіться також розклад телеуроків на 25-29 травня

Ілюстрація: сайт МОН

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення