Напишіть нам

Всі теми

24 Січня 2019

Для школярів видали підручник з фінансової грамотності

Викладачі Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника презентував дитячу книгу з фінансової грамотності “Світ грошей”.

Про це повідомили на сайті МОН.

У книзі пояснюється історія грошей, що таке фінансові операції, чому важливо планувати витрати, у яких країнах вперше з’явилося поняття “гроші”, які речі та предмети вважалися першими грошима, що таке спроможність та фінансова стабільність.

“Нині в Україні відбувається масштабна реформа Нової української школи. Ми маємо на меті перейти від школи, де накопичують знання, до школи компетентностей, які допоможуть дітям бути успішними у майбутньому. Однією із цих важливих навичок є фінансова грамотність. Тобто учні мають розуміти що таке гроші, як планувати бюджет, як планувати витрати та доходи”, –зазначив заступника міністерки освіти і науки Роман Греба.

Ідею такої книги придумали польські науковці. Подібні збірки уже вийшли в Ізраїлі та Польщі.

Українські викладачі адаптували ідеї міжнародного проекту до українських реалій. Вони дослідили історію гривні та її зовнішні зміни, виникнення банківської системи, чинники, які впливають на розвиток економіки.

Зараз видали 1000 примірників підручника, які планують передати в регіональні школи.

Згодом планують розробити комп’ютерну гру, яка доповнюватиме книгу.

Фото: МОН


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення