Напишіть нам

Всі теми

7 Серпня 2020

Для початкових шкіл в Україні розроблять матеріали зі суспільної доброчесності

В Україні стартував проєкт, в межах якого для початкових класів розроблять матеріали з виховання в учнів цінностей суспільної доброчесності.

Проєкт творять ГО “Смарт освіта” у партнерстві з німецькою організацією ChildFund Deutschland (“Дитячий Фонд Німеччини”).

Ідея проєкту – наскрізно інтегрувати навчання, базоване на засадах доброчесності, у програми початкової школи НУШ, запровадити ціннісно-етичні принципи для роботи з учнями. Розуміння доброчесності в молодшому шкільному віці має сприяти зростанню суспільної доброчесності, що, зокрема, повинно зменшувати рівень так званої “побутової корупції”.

Проєкт триматиме до січня 2022 року. У його межах заплановано:

  • адаптація концепції “Освіта заради суспільної доброчесності” до контексту України та розробка навчально-методичних матеріалів, їх використання у навчальному процесі початкової школи;
  • навчання 24 вчителів (3 та 4 класів) пілотних шкіл з таких областей: Харківська, Херсонська, Кіровоградська та Івано-Франківська щодо інтегрування концепції та матеріалів у навчальний процес (до предмету “Я досліджую світ”);
  • підвищення обізнаності про важливість теми та утвердження її як важливої, яка зміцнює рамки реформи Нової української школи в межах громади школи, а також з національними, регіональними та місцевими органами освіти;
  • створення мережі вчителів-амбасадорів, які поширюватимуть матеріали серед колег з метою заохотити до використанням розроблених матеріалів нові школи, а також залучення пілотних шкіл як школи-хаби.

Проєкт “Навчання суспільної доброчесності в українській початковій освіті як довготривалий та ефективний інструмент подолати “побутову корупцію” реалізується за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ). Німецький уряд показує великий інтерес до зменшення корупції і демократизація процесів в Україні.

“Нова українська школа” публікуватиме оновлення проєкту, зокрема можливості долучитись до нього.

Також у майбутніх матеріалах ми розповідатимемо, що таке навчання бути доброчесним (integrity education), для чого воно і яка його роль у формуванні доброчесного суспільства, а також опублікуємо поради для проведення уроків та добірку активностей про доброчесність.

Фото: автор – Wavebreakmedia, Depositphotos

Проєкт “Навчання суспільної доброчесності в українській початковій освіті як довготривалий та ефективний інструмент подолати “побутову корупцію” реалізується у партнерстві з німецькою організацією ChildFund Deutschland (“Дитячий Фонд Німеччини”) за підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ)

ChildFund

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення