Напишіть нам

Всі теми

28 Липня 2020

Для батьків та фахівців розробили онлайн-курс про раннє втручання – де пройти

З’явився безкоштовний онлайн-курс “Вступ до раннього втручання”, який орієнтований на батьків та фахівців.

Він доступний на сайті студії онлайн-освіти EdEra.

“Раннє втручання – це послуга для родин, які виховують маля до трьох повних років із порушеннями розвитку або ризиком їх виникнення. Мета послуги – підвищити якість життя родини, підтримати батьків, сприяти розвитку дитини та її соціальній інклюзії. Навчальні матеріали онлайн-курсу допоможуть зрозуміти, як формується дитина та її світогляд, аби створити умови для розвитку.

Це перший рівень програми, що готує команди спеціалістів для надання послуги раннього втручання. Програма передбачає змішане навчання, яке відбувається на двох рівнях та у двох форматах (онлайн і офлайн)”, – зазначено в описі курсу.

Програма курсу:

  • Модуль 1. Йтиметься про розвиток маленької дитини: про те, як починається формування особистості, як маля набуває активності, самостійності й участі в житті родини та суспільства.
  • Модуль 2. Ви дізнаєтеся про чинники, які впливають на розвиток дитини та якість життя родин. Ознайомитеся з тим, як щоденний досвід маляти дає можливості для навчання та як це можуть забезпечити дорослі.
  • Модуль 3. Розглянете, що доведено наукою та які є міфи про дітей із різними порушеннями розвитку. Також вам розкажуть, як позначаються проблеми дитини на житті всієї родини.
  • Модуль 4. Ви з’ясуєте більше про послугу раннього втручання та її базові принципи. Що ми можемо зробити, аби підтримати родини, запобігти проблемам або полегшити їх?

Читайте також “Що таке раннє втручання і навіщо воно потрібне” та “Проблеми в розвитку: як батькам маленької дитини зрозуміти, що їм варто звернутися до фахівців”

Ілюстрація взята з опису курсу

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.