Напишіть нам

Всі теми

3 Червня 2019

Для абітурієнтів з окупованих територій запрацювали спеціальні центри для вступу

3 червня почали роботу центри “Крим-Україна” та “Донбас-Україна”, через які абітурієнти з окупованих територій зможуть вступити в українські виші.

Про це повідомили на сайті МОН.

Центри працюватимуть до 27 вересня. Завдяки їм абітурієнти з окупованих територій можуть вступити в українські виші та профтехи за спрощеною процедурою – без ЗНО, українського паспорта та атестата.

“Освітні центри працюють в Україні з 2016 року. За цей час кількість студентів, які скористалися процедурою спрощеного вступу, суттєво збільшилася. Наприклад, у 2016-му таких вступників було менше 1 тисячі, тоді як зараз їх вже майже 2 тисячі.

Важливо, що, вступивши через освітній центр, жителі Донбасу та Криму зможуть отримати диплом, який визнаватимуть в Україні та світі, – зазначив заступник міністерки освіти і науки Юрій Рашкевич.

Центри “Крим-Україна” відкрилися на базі 35 закладів вищої освіти в 8 регіонах: Одеській, Миколаївській, Запорізькій, Херсонській, Харківській, Львівській, Дніпропетровській областях, а також у Києві.

Центри “Донбас-Україна” діють на базі понад 40 вишів – переміщених із зони ООС або тих, які розташовані на підконтрольній Україні території Луганської та Донецької областей. Це міста Київ, Бахмут, Вінниця, Дніпро, Краматорськ, Кремінна, Кривий Ріг, Костянтинівка, Покровськ, Лиман, Лисичанськ, Маріуполь, Рубіжне, Сєверодонецьк, Старобільськ, Слов’янськ, Торецьк.

Докладний перелік центрів з їхніми адресами та іншою контактною інформацією розміщений на сайті МОН у розділі “Жителям Донбасу і Криму”.

Також детальніше про процедуру вступу через центри дивіться за цим посиланням.

Фото: Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення