Напишіть нам

Всі теми

29 Червня 2018

Діти, які більше гуляють та граються, краще виконують домашні завдання – дослідження

Для того, щоб діти показували кращі результати у навчанні, батькам потрібно не змушувати їх довше сидіти за домашніми завданнями, а частіше відпускати гуляти на вулицю.

Про це йдеться в дослідженні Колорадського університету в Боулдері (University of Colorado), що в США, передає освітній портал “Педагогічна преса”.

В останні роки в інтернеті та ЗМІ не вщухають дискусії на тему правильного виховання дітей, у яких беруть участь як прихильники жорстких заходів, так і прихильники вільного способу життя. І саме тому було важливо провести дослідження в цій сфері та відповісти на актуальне запитання, який підхід можна вважати правильним“, – зазначила професорка психології та неврології Юко Мунаката.

У своєму дослідженні вчені на чолі з Джейн Баркер стежили за 6-річними дітьми 70 батьків, дії яких розділили на більш та менш структуровані. До перших віднесли хатню роботу, фізичні вправи, виконання домашніх завдань і релігійну активність. До менш структурованих – ігри на самоті та з іншими, соціальні екскурсії, огляд визначних пам’яток і читання.

Дослідники з’ясували, що діти, які приділяли більше часу менш структурованій діяльності (ігри на вулиці, походи в зоопарк, читання книжки тощо), могли краще ставити собі цілі та досягати їх без допомоги батьків. Ті ж діти, які прискіпливо сиділи за домашніми завданнями, були менш здатні самостійно ставити перед собою цілі.

Гнучкий перехід між різними видами діяльності допомагає дітям успішно впоратись із завданнями та не застрявати на одному з них, відчуваючи злість до самих себе. Розвинені в дитячому віці виконавчі функції мають важливе значення в подальшому житті, оскільки вони впливають на академічну успішність, матеріальний добробут і навіть на здоров’я“, – пояснила Мунаката.

Фото: Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення