Напишіть нам

Всі теми

16 Квітня 2020

Державна підсумкова атестація у формі ЗНО відбудеться, питання лише в датах

Цьогорічні випускники шкіл складатимуть державну підсумкову атестацію у формі ЗНО, наразі невідомі лише дати такого оцінювання.

Про це “Новій українській школі” повідомила заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко.

Державна підсумкова атестація у формі ЗНО для всіх, хто здобуває повну загальну середню освіту у поточному році (випускники шкіл, студенти професійно-технічних закладів освіти тощо), обов’язково відбудеться, – запевнила Вакуленко.

Вона наголошує, що “єдиним елементом невизначеності” є лише дати проведення.

Також вона спростувала чутки в освітянських групах у соцмережах, що тим, хто зареєструвався на ЗНО у лютому-березні, потрібно буде зареєструватись повторно.

Це хибні чутки, які створюють додаткове напруження для освітян, дітей і їхніх батьків. Перереєстровуватися тим, хто успішно зареєструвався, не потрібно, - зазначила

Водночас, за її словами, через карантин деякі охочі не змогли зареєструватися. Для них проведуть додаткову сесію реєстрації.

“Наразі готується нормативний документ, у якому це буде зафіксовано”, – розповіла Вакуленко.

Окрім того, у листі МОН №1/9-213 від 16 квітня зазначено:

“Відповідно до статті 17 Закону України “Про повну загальну середню освіту” у разі відсутності результатів річного оцінювання та/або державної підсумкової атестації після завершення навчання за освітньою програмою закладу освіти учень має право до початку нового навчального року пройти річне оцінювання та/або державну підсумкову атестацію“.

Також у міністерстві нагадують, що цього навчального року учнів 4-х та 9-х класів звільнили від складання державної підсумкової атестації. У відповідних документах про освіту їм поставлять запис “звільнений(а)”.

Дивіться також “Навчальний рік до 1 липня, скасують ДПА, ЗНО переносять – роз’яснення МОН”

Нагадаємо, уряд продовжив карантин до 24 квітня. Учнів 4-х та 9-х класів звільнили від підсумкової атестації.

МОН дало роз’яснення про те, як школи мають провести підсумкове оцінювання учнів та щодо інших питань про завершення 2019/2020-го навчального року.

Також раніше у міністерстві пояснили, як вчителям заповнювати класні журнали під час карантину.

6 квітня стартував проєкт Всеукраїнська школа онлайн, в межах якого телеканали транслюватимуть відеоуроки для 5-11 класів. Розклад на 13-17 квітня можна переглянути тут. Також телеуроки планують показувати і для учнів початкової школи.

Дивіться наші матеріали про дистанційне навчання:

Фото: автор – Thought Catalog, Unsplash

“Нова українська школа”

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення