Напишіть нам

Всі теми

31 Грудня 2017

Дерслужба якості освіти проведе пілотні аудити: як і коли

Пілотні аудити шкіл планують провести у вересні 2018 року.

Про це повідомив керівник Державної служби якості освіти Руслан Гурак в інтерв’ю “Новій українській школі”.

Восени 2018 року планується завершення формування нормативно-правової бази. А з вересня, коли школи розпочнуть працювати, проведемо 5-6 пілотних інституційних аудитів. Одночасно у 2018 році ми плануємо відкрити шість територіальних підрозділів у таких містах України: Київ, Харків, Дніпро, Львів, Одеса, Вінниця або Хмельницький“, – розповів Гурак.

Він також зазначив, що перед запровадженням аудиту служба надаватиме школам рекомендації, завдяки яким навчальний заклад забезпечуватиме внутрішню систему якості освіти. Аудит же має стати зовнішньою системою.

Коли Служба розробить рекомендації навчальним закладам, і вони їх використають – тільки тоді зможемо вийти на пілотні проекти інституційного аудиту“, – пояснив Гурак.

За словами керівника служби, після того, як школи впровадять внутрішню систему якості, і проведення пілотування, можна буде побачити, чи можна запускати аудит на всі заклади освіти – чи треба його доопрацювати, покращити якісь елементи й змінити певні принципи або цілі.

Нам також важливо розробити критерії для висновків та ухвалення рішень. І ці критерії мусять бути чітко сформульвованими, зрозумілими і заздалегідь обговореними. Тому що якщо ми їх не узгодимо з закладами освіти, усіма зацікавленими сторонами, то вони будуть формальними і не виконуватимуться“, – розповів Гурак.

Більше про інституційний аудит читайте в інтерв’ю “Нової української школи” з керівником Державної служби якості освіти Русланом Гураком

“Нова українська школа”

Фото: автор – João Silas, Unsplash


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення