Напишіть нам

Всі теми

19 Червня 2020

Читацька компетентність: у світі збільшується розрив між слабкими і сильними учнями

Дослідження PISA показують, що у багатьох країнах збільшується розрив між найслабшими та найсильнішими учнями у читацькій компетентності.

Про це йдеться у випуску “PISA у центрі уваги” на ресурсі “PISA Ukraine”.

Зокрема, середній показник успішності зменшився, а розриви в результатах із читання збільшилися в Австралії, Фінляндії, Ісландії, Кореї, Нідерландах, Словацькій Республіці та Швеції. Зменшення середніх показників здебільшого пов’язане з різким падінням рівня найслабших учнів.

“Утішна новина полягає в тому, що майже в усіх країнах / економіках учні з високими результатами розширюють свій репертуар навичок, оскільки збільшується попит на більш складні процеси читання.

Однак тенденції результативності учнів із низьким рівнем успішності та збільшення диспропорцій між досягненнями різних груп учнів у багатьох країнах викликають занепокоєння. Учні, які потребують додаткової підтримки та уваги, повинні бути виявлені на ранньому етапі, щоб гарантувати, що прогалини в навчанні, що спостерігаються сьогодні, не стануть причиною більшої соціальної та економічної нерівності в майбутньому, зазначають дослідники.

Повністю з дослідженням можна ознайомитись у документі нижче:

Pisa_in_Focus_103

Завантажити документ

Нагадаємо, дослідження PISA показало, що формувальне оцінювання зменшує тривожність учнів через математику.

Фото: автор – Kobyakov, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення