Напишіть нам

Всі теми

28 Серпня 2020

Бути блогером: підлітків запрошують подивитися документалку та долучитися до дискусій

Упродовж вересня підлітки зможуть переглянути документальну стрічку про популярних американських блогерів та долучитися до дискусій.

Стрічка “Підборіддя” буде доступна в онлайн-кінотеатрі DOCUSPACE від Docudays UA.

Фільм режисерки Лайзи Менделуп розповідає про життя популярних американських інстаграм-блогерів.

Опис стрічки. Індустрія блогінгу здатна принести мільйонний заробіток, але, водночас, це прагматичний світ. Красивому 16-річному Остіну Тестеру стає затісно в рідному містечку. В інтернеті хлопця обожнюють тисячі молодих дівчат, але йому цього замало. Нарешті Остіна знаходить менеджер із Лос-Анджелеса й здійснює його мрії. Та чи такого життя прагнув юнак? Фільм “Підборіддя” має відзнаки американського кінофестивалю “Санденс” та британського Sheffield Doc/Fest.

Також у вересні підлітки зможуть долучитися до онлайн-дискусій, які транслюватимуть на DOCUSPACE, а також у Facebook та YouTube фестивалю Docudays UA:

  • 11 вересня, 19:00. Мегапопулярність у соцмережах: як насправді живуть блогери?

Аудиторія соцмереж жорстока й примхлива, а рекламодавці вибагливі та мінливі, тож націлені на успіх блогери змушені працювати і вдень, і вночі, аби розкрутитися. Чим насправді жертвують блогери заради своєї популярності? Як поводитися з хейтерами та недоброчесними рекламодавцями, як не потрапити на гачок кіберзлочинців? Що робити підлітку в Україні, який хоче заробляти в інтернеті, але законодавчо не має такої можливості?

  • 18 вересня, 19:00. Tête-à-tête з Лайзою Манделуп і Остіном Тестером

16-річна зірка відеоблоґінгу й режисерка-документалістка в певному сенсі перебувають в одному човні – обоє звертаються до світу за допомогою камери. Утім, про те, де пролягає межа між зніманням документального кіно та відеоблогерством, про приватне й публічне перед відео- і кінооб’єктивами, про оманливу простоту роботи з “рухомими зображеннями” й соціальними мережами, а також про стосунки між собою, розкажуть режисерка фільму “Підборіддя” Лайза Манделуп і її герой – відеоблоґер Остін Тестер.

  • 25 вересня, 19:00. DOCU/PRO talk зі Стефані Фукс

Про особливості побудови успішних фестивальних стратегій для документальних фільмів розкаже Стефані Фукс, менеджерка Autlook Filmsales, дистриб’юторка фільму “Підборіддя”. Autlook Filmsales є однією з найвпливовіших сейлз-агенцій на ринку документального кіно.

Нагадаємо, учнів запрошують на онлайн-фестиваль анімації.

Ілюстрація: кадр з “Підборіддя”

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber, а також Telegram для учнів


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення