Напишіть нам

Всі теми

3 Листопада 2017

Батьки вже зараз можуть обрати для дітей сімейну освіту – Гриневич

Як розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич, батьки вже зараз можуть подати заяву про сімейну освіту для дитини.

Про це вона сказала в інтерв’ю “УП. Життя”.

До цього часу можливість такого домашнього навчання була передбачена виключно для дітей, які мали якісь проблеми або, наприклад, навчалися в іншій країні, бо батьки виїхали. І потім ми засвідчували ці результати екстернатом, щоб отримати документ про освіту. Зараз ми відкриваємо цю можливість для будь-кого, це може бути вашою свободою вибору“, – зазначила Гриневич.

Міністр також пояснила різницю між сімейною формою освіти та екстернатом.

Коли батьки погоджуються на сімейну освіту, вони несуть відповідальність за освіту цієї дитини. Бо коли ми говоримо про екстернат, то він передбачає і залучення педагогічних працівників, і поетапну перевірку досягнень цієї дитини, щоб пересвідчитись, що вона отримає той обсяг стандарту, який їй мала би гарантувати держава“, – зазначила вона.

Проте за умови сімейної форми освіти, після кожного класу (раз на рік) дитина має “засвідчити свої навчальні досягнення”.

Лілія Гриневич також висловила надію, що Україні вдасться забезпечити таку якість освіти, щоб батьки не боялися віддавати своїх дітей у звичайні школи.

Тому що зараз ми маємо зовсім нове явище – коли освічені, прогресивні батьки не віддають дитину до школи, тому що вони не хочуть, щоб цю дитину в школі “зламали”, щоб зламали її психіку, силу волі, сформували в неї комплекси“, – сказала Гриневич.

Фото: pexels.com


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення