Напишіть нам

Всі теми

25 Квітня 2019

Батьки ведуть дітей в ІРЦ, якщо не бачать осуду – Хіврич

Батькам важливо не бачити осуду, щоб вести дитину з особливими освітніми потребами до інклюзивно-ресурсного центру.

Про це сказала керівниця директорату інклюзивної та позашкільної освіти МОН Валентина Хіврич в інтерв’ю Новій українській школі.

“Потрібно пояснювати батькам, що боятися нема чого, бо дитині потрібні підтримка і допомога, яку сьогодні можуть надати в закладі освіти. Ми не можемо зобов’язати батьків вести дітей в ІРЦ для комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку. Батьки погоджуються тоді, коли розуміють, що ніхто не буде осуджувати, а для дитини так буде краще. Або – якщо їм показати успішні приклади, – сказала Хіврич.

Вона розповіла, що зараз міністерство готує для батьків відеоролики, які допоможуть їм зорієнтуватися чи отримати відповідь на запитання щодо інклюзії.

“Вчителі ж можуть давати контакти батьків, які мають дитину з ООП (за згодою останніх) і які погодились на інклюзію – щоб ті переконували, керуючись принципом рівний-рівному” додала керівниця директорату.

Більше читайте в нашому інтерв’ю з Валентиною Хіврич: перша та друга частини.

Фото: Тернопільська школи №14, автор  Дмитро Ларін


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.