Напишіть нам

Всі теми

27 Вересня 2018

Абітурієнти з інших регіонів найчастіше обирають київські, харківські та львівські виші

Абітурієнти, які вступають у виш не в рідному регіоні, найчастіше переїжджають вчитися у Київ та Київську, Харківську і Львівську області.

Про це йдеться в дослідженні аналітичного центру CEDOS щодо руху вступників у 2017 та 2018 роках.

До регіонів, які змогли збільшити частку прибулих абітурієнтів та абітурієнток належать Харківська, Дніпропетровська, Київська та Житомирська області. Проте остання, на відміну від трьох перших, досягла цього показника більше за рахунок загального зниження кількості зарахованих, ніж за рахунок саме збільшення кількості тих, хто приїхав до цієї області.

Харківська область суттєво додала завдяки збільшенню кількості абітурієнтів з Донецької, Луганської, Запорізької, Сумською та Дніпропетровської областей. А сама Дніпропетровська область, хоча й продовжує стрімко втрачати своїх власних абітурієнтів та абітурієнток, почасти заміщує їх збільшенням притоку людей, в основному, з Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей”, – йдеться у дослідженні.

Ілюстрація: CEDOS

Водночас, найбільших “втрат” зазнали Чернівецька, Рівненська, Черкаська, Полтавська та Волинська області. Наприклад, Чернівці втратили переважно серед абітурієнтів(ок) з Тернопільської та Івано-Франківської областей.

Фото: автор – geralt, Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення