Напишіть нам

Всі теми

15 Березня 2019

75 фахівців ІРЦ пройшли тренінги щодо роботи з новими методиками

75 психологів інклюзивно-ресурсних центрів зі всіх регіонів країни пройшли тренінги з використання нових методики для оцінки розвитку дітей з особливими освітніми потребами.

Навчання відбувалось упродовж 12-15 березня, повідомили на сайті МОН.

“Торік ми вперше масштабно забезпечили регіони сучасними психологічними інструментами для комплексної оцінки розвитку дітей. Відповідні методики МОН закупило для 500 новостворених інклюзивно-ресурсних центрів. Вони дозволяють провести фактично весь спектр потрібних психолого-педагогічних досліджень.

Це дуже важливо для того, щоб оцінити спроможність до навчання дітей з особливими освітніми потребами, побудувати для них індивідуальну програму розвитку, освітню траєкторію тощо”, – зазначив перший заступник міністерки освіти і науки Павло Хобзей.

Навчання передбачає кілька етапів. Під час першого фахівці ІРЦ опановували теорію та вчилися практично працювати з 5-ма методиками:

  • розладів аутистичного спектра “CASD”
  • діагностики розладу дефіциту уваги та гіперактивності “Conners-3”
  • для тестування невербального інтелекту і когнітивних здібностей “Leiter-3”
  • для тестування вербального інтелекту і когнітивних здібностей “WISC-IV – шкала інтелекту Векслера для дітей”
  • індивідуалізованого психоосвітнього оцінювання дітей із розладами аутистичного спектра “РЕР-3”.

Надалі кожен учасник повинен скласти електронний іспит та протягом місяця виконати домашнє завдання на робочому місці. Це є обов’язковою умовою доступу слухачів до наступного етапу, який відбудеться у середині квітня цього року.

За результатами другої частини навчання та успішного проходження випускного іспиту учасники отримають кваліфікацію та посвідчення тренера. Це дасть їм право надалі вчити інших фахівців ІРЦ роботі з методиками.

Нагадаємо, для ІРЦ розробили систему автоматизації роботи за 5 мільйонів гривень.

Фото: МОН


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення

Розділ створено за підтримки Програмної ініціативи “Демократична практика” Міжнародного фонду “Відродження”. Позиція Міжнародного фонду “Відродження” може не збігатися з думкою автора.