Напишіть нам

Всі теми

15 Листопада 2019

5 експертів перевірили факультатив “Основи сім’ї” на дискримінаційність – МОН почало розгляд

Міністерство освіти і науки отримали 5 антидискримінаційних експертних висновків щодо факультативу “Основи сім’ї” для 10-11 класів та розпочало розгляд.

Про це повідомили на сайті МОН.

“31 серпня 2019 року, коли у закладах середньої освіти розпочалось впровадження курсу за вибором “Основи сім’ї”, до міністерки Ганни Новосад звернулась група батьків із проханням здійснити антидискримінаційну експертизу курсу або надати висновок, що така експертиза здійснювалась перед затвердженням і впровадженням курсу.

На думку батьків, окремі положення та цитати цього курсу видаються такими, що суперечать чинному законодавству та Конституції України“, – зазначили у відомстві.

У МОН пояснили, що законодавство не передбачає антидискримінаційної експертизи для факультативів. Тому для оцінки залучили зовнішніх експертів.

“Протягом двох місяців вони незалежно один від одного аналізували на предмет відповідності чинному законодавству та освітній політиці навчальні матеріали курсу “Основи сім’ї” для 10-11 класів авторства А. Й. Буковинського”, – розповіли в міністерстві.

Зараз висновки експертів вивчає юридичний департамент МОН.

Раніше, 14 листопада, видання theБабель опублікувало репортаж “У деяких українських школах почали викладати “Основи сім’ї”. Ми вивчили підручник — у ньому написано про християнство, небезпеку контрацепції та дошлюбного сексу”. Журналістка прочитала підручник, а також побувала на уроці курсу “Основи сім’ї”.

“Там є позитивні речі, варті запровадження в школі, але є і речі, що суперечать чинному законодавству”, – прокоментувала виданню попередні результати перевірки радниця міністерки Олена Масалітіна.

Нагадаємо, Інститут модернізації змісту освіти шукає фахівців для проведення експертизи підручників для 3 та 7 класів.

Фото: автор – DragonImages, Depositphotos

Підписуйтесь на наші Facebook та Viber


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення