Напишіть нам

Всі теми

19 Липня 2018

185 українських шкіл впроваджують принципи Нового освітнього простору

Вже 185 шкіл в Україні активно впроваджують принципи Нового освітнього простору.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе, передає ТРИБУНА.

“У межах реформи освіти “Нова українська школа” у регіонах реалізується проект “Новий Освітній Простір”, що створює школи, в яких хочеться навчатися. За даними ОДА, вже майже 200 шкіл по Україні активно впроваджують його принципи.

Це проведення енергоефективних заходів, створення цікавого креативного дизайну та мотивуючого простору для школярів, впровадження сучасних технологічних рішень, використання новітнього обладнання, а також створення умов безбар’єрного доступу для можливості інклюзивного навчання. Крім цього, їх також починають реалізовувати при будівництві та реконструкції дитячих садків. Зараз таких дошкільних закладів більше 40″, — сказав Лев Парцхаладзе.

До того ж, за словами Парцхаладзе, є ініціатива розробити перспективні мережі шкіл та дитячих садків у регіонах, на які насамперед буде надаватися державна підтримка. Для цього треба розробити критерії та вимоги Нового освітнього простору, та органам місцевого самоврядування спільно з державними адміністраціями визначитися щодо джерел фінансування відповідних шкіл.

Також Мінрегіон працює над питанням щодо розроблення типових проектів шкіл та дитсадків, які відповідатимуть сучасним вимогам, закладеним у принципах НОП.

Фото: автор – Taken, Pixabay


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення