Напишіть нам

Всі теми

26 Лютого 2019

11-класники вивчатимуть історію отримання Томосу

Наприкінці цього навчального року 11-класники вивчатимуть історію створення Православної Церкви України та надання Томосу про автокефалію.

Про це Міністерство освіти і науки повідомило у листі, надісланому у школи, управління освіти та ІППО 26 лютого, передає прес-служба МОН.

Лист також містить інформаційні матеріали для вчителів щодо висвітлення цих подій.

“Створення Православної Церкви України та надання Томосу про автокефалію – важлива з історичного погляду подія. Про те, що українська держава та духовенство намагалися реалізувати цю ідею, і раніше згадувалося в українських підручниках.

Ця частина історії України вивчається у школах наприкінці навчального року у квітні-травні. Для нас було принципово до цього часу надіслати вчителям інформаційні матеріали, якими вони можуть послуговуватися вже цьогоріч”, – пояснила міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

Вона додала, що наказ про зміни у шкільній програмі затверджений 21 лютого. У підручниках з історії ця тема з’явиться наступного навчального року – після друку нових підручників для 11 класу.

У документі нижче вчителі можуть знайти матеріали для викладання теми створення ПЦУ та надання Томосу.

1_9-90

Завантажити документ можна за цим посиланням.

Окрім того, у тестах ЗНО ця тема з’явиться не раніше 2021 року, оскільки останні зміни в програму вносять не пізніше, ніж за 2 роки до оцінювання.

Фото: момент підписання Вселенським Патріархом Варфоломієм І Томосу про автокефалію Православної Церкви України, автор – Микола Лазаренко


29 Вересня 2020
10.52
29 Вересня 2020
Тест 10.00
25 Вересня 2020
Тестовая запись
23 Вересня 2020
Тест 14.52

Обговорення