7 276
0
З 20 вересня 2019 року контроль за безпечністю харчування в навчальних закладах здійснюватимуть за новою процедурою.
Про це повідомили в Міністерстві аграрної політики та продовольства.
До цього часу в Україні запрацює система НАССР, передбачена законом “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”. Ця система дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.
“Окрім впровадження системи НАССР, суб’єкт господарювання, який надає послуги харчування в закладах освіти, повинен бути внесений в Державний реєстр потужностей операторів ринку (або, у разі необхідності, отримати експлуатаційний дозвіл). Також оператор ринку повинен мати можливість встановити інших операторів ринку, які постачають йому харчові продукти, тобто забезпечити простежуваність”, – зазначають в міністерстві.
Детальніше про нові правила можна дізнатись на сайті Мінагрополітики.
Читайте також матеріали “Нової української школи” “Учнівський перекус. Чому шкільні буфети пропонують нездорову їжу і що з цим робити” і “Їдальня народів світу: чим годують школярів на різних континентах (частина 1 та частина 2)”.
Фото: автор – konejota, Depositphotos
Обговорення