

August Conference

"The New Ukrainian School: Challenges and Perspectives of the Education Reform"

19 August 2019

(venue: NSC "Olimpiyskiy, 55 Velyka Vasylkivska Street)

Agenda

8.30 - 10.00

Registration and welcome coffee

(working: press point, photo zone, exhibition on the 2nd floor)

General Panel: Vision of the Ukrainian Education Reform, Future Challenges (Large Hall)

10.00 - 11.30

(1h 30 min)

Moderator: Ivanna Kobernyk

Speakers:

Volodymyr Groysman, Prime Minister of Ukraine **Liliia Hrynevych**, Minister of Education and Science of Ukraine

Hugues Mingarelli, Head of EU Delegation to Ukraine **Satu Kahkonen**, World Bank Country Director for Ukraine, Belarus, and Moldova

Yaroslav Prytula, Dean of Applied Sciences Faculty, Ukrainian Catholic University

Olha Tymoshenko, School Principal at School № 309 in Kyiv piloting NUS

11.30 - 12.00

(30 min)

Coffee break

(working: press point, photozone, exhibition on the 2nd floor)

Section "NUS: Results of the First Year, and Preparation for the Next One" (Large Hall)

12.00 - 13.30

(1h 30 min)

Moderator: Halyna Tytysh

Speakers:

Lilia Hrynevych, Minister of Education and Science of Ukraine – "Results of the First Year of the Reform Implementation and its Assessment by the Society"

Maryna Poroshenko, Head of the Poroshenko Foundation – "Inclusion as an Integral Part of NUS"

Oksana Bulyha, Teacher at Brody Hub School № 3 – "NUS: a Child at the Center of the Educational Process"

Vadym Karandiy, Deputy Minister of Education and Science of Ukraine – "The New Ukrainian School:

policies based on data"

Natalia Sofiy, In-Service Teacher Training Expert in the Reform Support Team under the Ministry of Education and Science of Ukraine – "Professional Growth of Teachers at NUS"

Lev Partskhaladze, Deputy Minister of Regional Development, Construction, Housing and Communal Services of Ukraine – "Development of School Infrastructure and New Educational Environment"

Pavlo Khobzey, First Deputy Minister of Education and Science of Ukraine – "Preparation for the New Academic Year"

Work in parallel sections (in other halls) 12.00 - 13.30 (1h 30 min)		
"Professional Education. Reloading"	"Piloting of the NUS 3 rd grade"	
Moderator:	Moderator:	
Tetiana Biletska	Olena Linnyk	
Break		
17.70 1/.70 Lunch 2nd floor		

13.30 - 14.30

Lunch, 2nd floor

(60 min)

Section "School and Community" (Large Hall)

14.30 - 16.00

Moderator: Serhiy Diatlenko

(1h 30 min)

Opening remarks: Zubko Hennadii, Deputy Prime Minister of Ukraine

Speakers:

Oksana Ruda, EDGE – "Presentation of the Methodology of a Capable Network Building"

Ayder Seitosmanov, SKL International – "Cases of the Successful ATC"

Svitlana Klymenko, Head of the Educational
Department in Terebovlya ATC – "Financial Autonomy of
School and Fundraising"

Iryna Grekova, Head of the Educational Department in Solonianska ATC – "Experience of an Effective Education Management at ATC, a participatory approach to decision-making"

Ruslan Gurak, Head of the State Service of Education Quality of Ukraine – "ABC for Directors and Institutional Audit: Way for the Success for Each School"

Serhiy Gorbachov, Educational Ombudsman – "Cooperation with Communities in the Protection of Educational Rights"

Julia Pylypko, Pro.School Project – "Legal and Psychological Support for Teachers"

Work in parallel sections (in other halls) 14.30 - 16.00 (1h 30 min)

"The Draft Standard for Basic Secondary Education NUS"	"Concept for Development of Pedagogic Education"	"Inclusion"
<i>Moderator:</i>	<i>Moderator:</i>	<i>Moderator:</i>
Roman Shyyan	Oleg Sharov	Valentyna Khivrych

Work in parallel sections (in other halls)
14.30 - 16.00 (1h 30 min)

"Autonomy of VET Institutions: Yesterday, Today, Tomorrow"	"Educational Statistics and Funding"	"Pedagogy of Partnership"
<i>Moderator:</i>	<i>Moderator:</i>	<i>Moderator:</i>
Gennadiy Rusanov	Pavlo Khobzey	Halyna Tytysh

Break 10 min., gathering in the Large Hall

Closing Session and Rewarding (Large Hall)		
16.10 - 17.10 (60 min)	Liliia Hrynevych, Minister of Education and Science of Ukraine	
,	Rewarding. Family Photo	

All materials of the conference will be uploaded on the website of the Ministry of Education and Science of Ukraine under the banner "August Conference 2019", look for QRcode on the participant badge.